دکترشو

رازهای سلامتی بدن

دکترشو

رازهای سلامتی بدن

بیشتر اوقات پف چشم‌ها اوایل صبح طبیعی است

بیشتر اوقات پف چشم‌ها اوایل صبح طبیعی است و براثر خستگی هنگام شب پف‌آلود می‌شود، اما برعکس گاهی اوقات چشم‌ها اوایل صبح پف‌آلود می‌شود و در طول روز و هنگام شب بهبود پیدا کند.

برای پیشگیری از ایجاد پف چشم محافظت از پوست صورت و پلک‌ها در برابر نور آفتاب، استراحت مناسب، افزایش زمان خواب و استفاده از بالش مناسب موثر خواهد بود.

علاوه بر آنچه گفته شد، قبل از خوابیدن حتما آرایش خود را پاک کنید، زیرا مواد آرایشی و شیمیایی می‌تواند یکی از علل حساسیت و پف چشم باشد.

اگر چشمان شما پف‌آلود است، از مصرف لوازم آرایش خودداری کنید. مواد شیمیایی موجب افزایش ورم چشم شده و پوست را حساس، قرمز و متورم می‌کند.

جالب است بدانید که برای درمان این عارضه، هیچ نوع کرم موضعی موثری وجود ندارد و در عوض استفاده از روش‌های خانگی می‌تواند راه‌حلی کم‌هزینه، قابل دسترس و مناسب برای رفع پف زیر چشم باشد.

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را با کمی نمک مخلوط کرده، سپس با دقت به زیر چشم بکشید و بسیار مواظب باشید که داخل چشم نرود. بعد از حدود 45 دقیقه آن را با آب وصابون به آرامی بشویید.

استفاده از چای کیسه‌ای نیز یک روش قدیمی برای از بین بردن پف یا سیاهی زیر چشم است. دو بسته چای مصرف‌شده را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار داده، سپس به حالت خوابیده به مدت 15 دقیقه روی چشم‌های بسته قرار دهید.

گذاشتن خیار ورقه شده بر رو و زیر چشم نقش قابل توجهی برای رفع پف چشم دارد، چرا که خیار حاوی ویتامینK و مناسب برای فعال‌سازی جریان خون است. دو برش دایره‌ای خیار را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال گذاشته سپس به مدت ۱۰ دقیقه روی چشم‌های بسته قرار دهید.

کمپرس یخ نیز برای درمان پف‌آلودگی چشم و رفع ورم چشم‌ها موثر است. کمپرس یخ موجب انقباض و تنگ‌شدن رگ‌های خونی می‌شود و به این ترتیب تورم به وجودآمده را رفع می‌کند. با ماساژ‌دادن و چند حرکت ورزشی ساده جریان خون اطراف چشم فعال و پف چشم‌ها برطرف می‌شود.

در زمان خستگی یا هنگام صبح با دو انگشت سبابه، بینی و بعد ابروها را ماساژ دهید. سپس با سه انگشت به اطراف چشم ضربه بزنید و چند بار این عمل را تکرار کنید.

وحید کیانپور - کارشناس ارشد گیاهان و مواد اولیه دارویی

منبع: جام جم انلاین

چگونه می‌توان بیماری دیابت را به موقع تشخیص داد

اکنون پرسش این است که چگونه می‌توان بیماری دیابت را به موقع تشخیص داد. راه‌حل البته ساده است: اندازه‌گیری قند خون ناشتا در افراد بالاتر از 30 سال بیماری را تشخیص می‌دهد.

متاسفانه افراط و تفریط در این مورد زیاد صورت می‌گیرد. از طرفی افرادی را می‌بینیم که در سن 45 تا 50 سالگی هستند و هنوز هیچ آزمایشی را انجام نداده‌اند و از طرف دیگر کسانی هستند که بیماری خاصی ندارند، ولی هر سه تا شش ماه درخواست چک آپ کامل دارند.

باید دانست که انجام برخی آزمایش‌های کبدی یا اسید اوریک و مثلا سطح آهن خون و بسیاری آزمایش‌های دیگر در افرادی که هیچ علائم و بیماری ندارند، اصلا توصیه نمی‌شود.

از طرف دیگر آزمایش دوره‌ای قند و چربی خون به ترتیب در سنین بالای 30 سال و بالای 20 سال توصیه می‌شود و بعد از طبیعی بودن ‌باید هر سه سال آنها را تکرار کرد و تکرار مرتب و هر چند ماه یکبار فقط هزینه جامعه را بالا می‌برد.

البته کسانی که دچار قند خون بالاتر از صد می‌شوند، بهتر است روند کنترل قندشان سریع‌تر باشد و کسانی که دیابتشان شروع شده یعنی قند ناشتای بالاتر از 126 دارند، ‌باید تحت درمان قرار گرفته و با گلوکومتر هر روز یا هر چند روز قندشان را کنترل کنند.